Parterapi Nordsjælland

Hvis I som par oplever, at I er kørt fast i uhensigtsmæssige mønstre, konflikter og skænderier så er parterapi måske noget for jer?

Et familieliv og et travlt arbejdsliv. Disse to kan være svære at balancere. 

Børnene og job prioriteres ofte før parforholdet.

Det kan betyde at man glider fra hinanden.

Man glemmer at tale om det som er vigtigt.

Man glemmer sex og nærhed.

Årsagerne kan være forskellige, når man ønsker terapi

For nogle opstår der konflikter, bebrejdelser og der skabes større distance imellem jer.

Nogle parforhold mister helt gnisten og man forsøger at holde sammen for at bevare familielivet. For børnenes skyld.

I nogle parforhold er der tab i form af job, sygdom eller dødsfald i familien, drømme eller utroskab som også sætter sit fingeraftryk på parforholdet.

Situationen er måske spidset til og skilsmisse kan være kommet på tale.

Måske vil I bare forebygge at situationen spidser til, eller I vil blive bedre til at tale sammen om jeres stærke følelser og frustrationer.

Hvordan kan parterapi hjælpe?

Parterapi kan være effektivt, hvis gnisten skal tændes igen. Hvis I ikke ønsker at gå fra hinanden og I ønsker at blive bedre til at løse konflikter og uenigheder.

Det kan også være hjælpsomt, hvis I ønsker en større forståelse for hinanden og hinandens bevæggrunde.

Parterapi kan puste liv i kærligheden igen. 

Book tid nu

 

Ønsker I alligevel at vejene skal skilles, kan I også igennem parterapi få hjælp til at skilles på en god og respektfuld måde trods sorgen. Læs min blog "Når man mister fodfæste i en skilsmisse"

Min metode

I mit arbejde med par bruger jeg blandt andet metoden Emotionsfokuseret parterapi (EFT).

 

Det er en metode der kombinerer forskning og behandling.

Der eksisterer idag omfattende undersøgelser der dokumenterer de gode resultater der kan opnåes med EFT parterapi. Nogle af undersøgelserne viser at 70% får løst deres problemer i parforholdet og 90% får det bedre i deres parforhold med EFT parterapi.

 

EFT er en blid og nænsom metode.Der er ikke fokus på at finde "den skyldige". Derimod er der fokus på, at skabe en større åbenhed overfor hinanden, større tillid og tryghed. Dette gøres ved at parrene hver især bliver bedre til at mærke deres egne behov og udtrykke dem til hinanden på en konstruktiv måde.  På den måde skabes der en mere tryg kommunikation og i sidste ende dermed en tryg relation til hinanden. Når parrene har en tryg relation til hinanden bliver de også bedre til selv at løse de konflikter som der nu engang opstår i et parhold.

 

Fremgangsmåden er som oftest at I kommer sammen til den første konsultation, I har en konsultation hver især og derefter sammen igen. Dette for at vi sammen kan opnå en dybere forståelse for jeres mønstre og udfordringer. Herfra aftaler vi sammen hvordan et målrettet forløb skal se ud.

Antallet af sessioner afhænger af jeres behov og ønsker, men som oftest skal man regne med 10-15 gange når der skal skabes varige ændringer i jeres parforhold.

 

Ud over en Emotionsfokuseret parterapi, har jeg også sexologisk grundkursus fra Göteborg Universitet og har arbejdet med forskellige seksuelle problemstillinger.