Læs interview med mig på Powerkvinderne.dk

Læs bloggen og bliv klogere på dit parforhold

Læs på bloggen og få gode råd til at komme videre

Kærlighed skal ikke gøre ondt

Er du udsat for psykisk vold og gerne vil have hjælp til at komme ud af relationen og få genopbygget troen på dig selv og din livskvalitet?

Har du tidligere været i et destruktivt parforhold og er blevet bange for at indgå i nye kærlighedsrelationer igen?

Jeg brænder for at hjælpe mænd og kvinder med at hele sig selv og genopbygge troen på sig selv efter destruktive relationer.  At hjælpe dem med, at få øjnene op for, hvad relationen har gjort ved dem og dermed afgifte dem for den skyld og skam som de har båret på.

I min praksis i Charlottenlund i Nordsjælland, møder jeg både mænd og kvinder, som enten har været i eller lever i destruktive parforhold. Jeg samarbejder også med Powerkvinderne.dk, som hyppigt har interviews med mig. 

Det kan være svært at komme ud af et destruktivt forhold fordi man undervejs har mistet troen på sig selv.

Ved hjælp af terapi kan du få styrken til at komme ud af det destruktive parforhold. Få støtten til at rejse dig igen. Genskabe troen på dig selv og få hjælp til at stole på din intuition og ikke mindst tage advarselssignaler alvorligt.

Hvad er psykisk vold?

Ifølge en rapport fra VIVE er psykisk vold den mest udbredte form for partnervold.

Kvinder udsættes for psykisk vold fra en nuværende eller tidligere partner 3 gange så meget som mænd. Den 1. april 2019 trådte en ny bestemmelse i Straffeloven i kraft, som gør det muligt at straffe udøvere af psykisk vold med bøder og fængselsstraf i op til 3 år. Det betyder at psykisk vold ligestilles med fysisk vold.

Psykisk vold er systematisk og gentagende handlinger. Handlinger som nedgør, krænker, manipulerer og ydmyger. Psykisk vold er en skæv magtfordeling hvor den ene part har magten og kontrollen over den anden part.

Nedenfor er eksempler på psykisk vold. Der er mange flere variationer og psykisk vold kan forekomme i forskellige grader af alvor.

 

Men uanset, en ting sikkert - psykisk vold er skadeligt.

 

 • Nedgørelse af dig
  Kritisk og ydmygende adfærd overfor dig. Både når I er alene og når I er sammen med andre.

 

 • Ydmyger dig foran andre
  Måske udstiller han dig og ydmyger dig foran andre, men formår at gøre det under dække af humor og måske er han god til at gøre det diskret og uden at nogen bider mærke i det. Bortset fra dig. Denne hårfine linje, kan medføre at du begynder at tvivle på dig selv, at du bliver usikker på om det er dig der er noget galt med, måske overfortolker du hans måde at nedgøre og kritisere dig på.

 

 • Isolation
  Er du udsat for psykisk vold er der stor risiko for at din partner vil forsøge at isolere dig fra dine omgivelser. Dette vil give ham mere magt.

 

 • Uforudsigelighed
  Der kan være perioder hvor din partner er meget på, for derefter at trække sig tilbage og være kold og afvisende. Denne adfærd skaber usikkerhed og tvivl i forhold til eget ansvar og værdi. Måske begynder du at planlægge omkring din kærestes planer fordi du aldrig ved hvornår han har har lyst til at se dig.

 

 • Kontrol
  Du mister mere og mere selvbestemmelse. Din frihed indskrænkes. Det sker gradvist og måske lægger du slet ikke mærke til det. Du bestemmer ikke selv over hvad du skal have på af tøj, hvad du bruger dine penge til, hvem du er sammen med osv.

 

 • Manipulation
  Virkeligheden fordrejes. Du bliver mødt med løgne og din kæreste forsøger at gøre dig usikker på din egen dømmekraft og hukommelse. Gør dig usikker på om det alligevel er dit ansvar og ikke hans. Får dermed drejet tingene hen imod dig.

 

 • Sygelig jalousi
  Anklager dig for at have kontakt med andre mænd og tillægger dig intentioner du ikke har. Tjekker din tlf og mails.

 • Trusler
  om at skade dig og børn eller begå selvmord. Eller du bare kan vente dig osv.

 

Få hjælp til at genopbygge troen på dig selv.

For de fleste er det at komme ud af et destruktiv parforhold en proces som tager tid. Tid til at hele, sørge og genskabe troen på sig selv. Det er vigtigt at få genopbygget troen på sig selv og tilliden til sit indre kompas. Søg professionel hjælp. 

 

Jeg er en erfaren psykolog med erfaring indenfor psykisk vold og destruktive relationer.  

 

Du kan booke tid på mit onlinesystem nedenfor eller ringe til mig på tlf. 30 21 95 21.

Jeg har min praksis i Charlottenlund i Nordsjælland.

Der er bus og tog lige udenfor min dør, men hvis du ikke bord i nærheden, kan du altid booke en samtale med mig over telefon eller online terapi.

Du kan læse mere om psykisk vold på www.blivfriafpsykiskvold.com

Læs et interview med mig på Powerkvinderne.dk

"Kærlighed skal ikke gøre ondt"

Artikel med mig på Powerkvinderne.dk

"Test om dit parforhold er destruktivt"

Læs mine blogs om psykisk vold her:

"Er dit parforhold destruktivt?"

"5 gode råd til at komme ud af et destruktivt parforhold"