top of page

En case om forældre-fremmedgørelse og systemvold


I denne case er det en mand som jeg har i terapi. Han har ikke set sine børn i et par år. Børnene er i alderen 10-12 år.


I ægteskabet var manden som jeg her kalder Keld udsat for massiv kontrol, kritik og bebrejdelser. Uanset hvad han gjorde, kunne han aldrig gøre noget rigtigt og det var nærmest umuligt at undgå en konflikt med hende.


Nomaden


Da parret går fra hinanden, er der umiddelbart konflikter med det samme. De kan ikke samarbejde om børnene og der begynder at komme underretninger på Keld om at han har udsat sit ene barn for vold og overgreb. Det til trods for at børnene er glade for at komme på besøg hos ham når de har samvær hver anden weekend. Ekskonen er nemlig flyttet langt væk med børnene fra hvor de boede inden de blev skilt. Ekskonen flytter meget rundt og indtager en nærmest nomadetilværelse med børnene.


Ekskonen bliver ved med at anklage og tilbageholde børnene fra Keld. Keld bliver løbende truet af ekskonens kæreste(r), for der er høj udskiftning af kærester. Alle sammen nogle der tager på sig at true og overfuse, også foran børnene, Keld når han enten skal hente eller aflevere børn. Det bliver så voldsomt at Keld frygter for sit eget liv.


Foældrekompetence undersøgelsen


Efter lange tovtrækkerier og underretninger fra skole og institutioner på moderen til børnene bliver der lavet en sag på kommunen. Kommunen vurderer at der skal laves forældrekompetence undersøgelser (FKU) hvor forældrenes forældreevner skal vurderes. Der er mistanke om at moderen forsøger at forældrefremmedgøre børnene overfor Keld. Der er yderligere bekymring for hvordan børnene trives hos mor og der tales om evt. tvangsfjernelse fra mor. Inden denne går i gang, flytter mor endnu engang børn til en ny kommune med ry for at have mange socialrådigere der hyppigt skiftes ud i. En kommune der har ry for at "sylte" børne sagerne som de har i kommunen.


Den nye kommune mener ikke der er grundlag for at være bekymrede for børnene, selvom de ikke kender børnene og den nye kommune ser helt bort fra den tidligere kommunes bekymring.


Afmagt og sorg


Der er nu gået mange år og Keld ser stadig ikke sine børn. Han savner dem og føler sig enormt magtesløs og sorgfuld. Hans magtesløshed går primært på at der ikke er nogen der ønsker at høre hans side af historien. At mor har formået at overbevise et system om at han er krænker og så snart nogen sætter spørgsmålstegn ved dette, så kan hun kvit og frit flytte til en ny kommune som har en helt anden tilgang til denne slags sager og som ikke undrer sig og er nysgerrige på de mange sagsakter der ligger på sagen.


Der er forsøgt kontakt til ankestyrelsen, men da den nuværende kommune meddeler at børnene trives, så gøres der ikke yderligere og tilbage står en far uden kontakt til sine børn.

Jeg har fået lov til at skrive "Keld's" historie kort og helt anonymt.


Jeg fik sådan lyst til at sige til alle jer der ikke ser jeres børn og som ikke møder et system der er nysgerrigt og undrer sig over at jeres børn ikke vil se deres ene forælder, I er ikke alene 💚

 

553 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page