top of page

Psykisk vold og skyldfølelse


Vidste du at skyld i forhold med psykisk vold er en følelse der kan føles invaliderende og som kan hindre dig i at gøre det som der er bedst for dig.


I parforhold med psykisk vold er der ofte en bebrejdende tone. Det vil sige at du altid får ansvaret for når I har konflikter, tingene ikke lykkes eller når din partner er frustreret. I min praksis har jeg mange kvinder som har svært ved at slippe skyldfølelsen og som ikke rigtig oplever at de kan gøre noget rigtigt. De oplever derimod at de mister troen på sig selv og har svært ved at mærke hvad der er rigtigt og forkert mere. Deres indre kompas er blevet defekt. De konstante bebrejdelse og den ansvarsfralæggelse de mødre fra deres partner er overvældende.


Skyld kan være et moralsk kodeks til at fortælle dig om du har gjort noget galt eller ikke. Men lever du i et parforhold med psykisk vold og dit indre kompas er defekt – så kan det være svært at vide om den skyld du føler er berettiget.


Hvad kan du gøre? Stil dig selv et par af disse spørgsmål:


Var det en intentionel ondsindet handling du sagde eller gjorde? Var det din mening at være ondskabsfuld og såre din partner? Ville du skade din partner? Ville du nedgøre din partner med det du sagde eller din handling.


Hvis du kan svare ja på disse spørgsmål er det formentligt en berettiget skyldfølelse du mærker og det kan være en god ide at påtage dig ansvar og sige undskyld. Men kan du svare nej til ovenstående spørgsmål, skal du måske overveje hvorfor din skyldfølelse er så markant og voldsom. Måske tænke over om der kan være andre årsager til hvorfor du føler skyld.


Vil du vide mere om psykisk vold? Klik her

508 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page