top of page

Mister du dig selv?


Hvis du lever i et parforhold med psykisk vold, er der ofte en enorm ubalance i magten og hvordan adfærd og ”fejltrin” bliver opfattet og håndteret. Der kan være stor forskel på om du begår fejl eller din partner begår fejl. Der kan være langt større konsekvenser for dig end for din partner. Det kan være at din partner giver dig skylden for sine fejltrin, konflikter eller andre ting der sker for jer. Det kan være fuldstændig urimelig og ude af proportioner, det kan være fuldstændig ulogisk den måde du får skylden for det der sker omkring jer. Men det kan være at pilen så ofte peger på dig hvis der sker noget som din partner bliver vred over at du til sidst tvivler på om det mon er rigtigt at du får ansvaret og måske endda rimeligt at det er dig der får ansvar. Det betyder at du begynder at tvivle på dig selv og dine handlinger. Du mister dig selv og begynder at tænke at du ikke kan finde ud af noget, der ikke er nogen der vil være sammen med dig eller at du jo ikke kan klare dig selv.


Et eksempel på hvordan skyld og tvivl kan gå hånd i hånd.

Et eks. en kvinde er utro på grund af mangeårig manglende omsorg og opmærksomhed. Ægtefællen er også utro. Men der er stor forskel i konsekvenserne fordi manden skruer op for den psykiske vold og sociale kontrol overfor kvinden efter at utroskaben opdages. Da kvinden forsigtigt siger at han jo også har været utro – gange mange, er svaret at han jo var nødt til det fordi at han aldrig fik sex. Kvinden har mistet sig selv i så høj grad at hun faktisk overtager hans forklaring og påtager sig ansvaret for hans utroskab og føler enorm skyld over egen utroskab og fortæller mig at han jo ikke fik den fysiske opmærksomhed som han behøvede.


Vil du vide mere om psykisk vold og hvad det gør ved dig? Vil du vide hvordan du kan blive fri af psykisk vold? Klik her

509 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Yorumlar


bottom of page