top of page

5 gode råd til at komme videre efter psykisk vold

Opdateret: 9. okt. 2022


Mange af de kvinder jeg møder i min praksis som har været udsat for psykisk vold eller som har været i destruktive parforhold, har mistet troen på deres indre kompas. Intuitionen har svigtet dem før, så hvorfor ikke igen? Det er i hvertfald det som mange af de kvinder jeg møder giver udtryk for.


De har måske levet i parforhold med kritik, nedgørelse, kontrol og manipulation. Deres selvbillede er blevet ændret og de har mistet troen på sig selv. Deres grænser har været overskredet og egne behov er blevet sat til side. De har simpelthen mistet fodfæstet.

Har du brug for at genvinde fodfæste og stå stærkere i dig selv, så har jeg lavet et onlinekursus til dig der hedder "Bliv fri af psykisk vold". Du kan læse mere om onlinekurset her.


Hvordan bygger man sig selv op igen? Kan man overhovedet genvinde troen på sig selv? Hvad med kærligheden, kan jeg nogensinde opleve den igen? Kan jeg stole på et andet menneske igen? Mange af de spørgsmål møder jeg igen og igen i min praksis i Nordsjælland. Læs videre nedenfor og få 5 gode råd til at komme videre.


Her er 5 råd til at komme videre:

1. hvis du lige er kommet ud af et parforhold og som er destruktivt eller præget af psykisk vold, kan første skridt være at skabe afstand. Luk og bloker for al kommunikation på mails, tlf. sms og sociale medier. Din partner vil formentlig forsøge, at kontakte dig og få dig tilbage. Han vil være charmerende og venlig. Måske vil han også være vred og truende. Men han vil uden tvivl forsøge at gøre dig forvirret og usikker på om du har truffet den rigtige beslutning.

Du skal tænke det lidt som en afhængighed. Hvis du skal holde op med at misbruge skal du heller ikke hverken opholde dig i nærheden af dit stof eller bare misbruge lidt i ny og næ. Det går ikke. Du falder i igen og får tilbagefald. Det er enten eller. Det er kun en "kold tyrker" der er vejen frem.


Har I børn er det selvfølgelig lidt anderledes, men forsøg alligevel at skabe afstand. Skru helt ned for kontakten og hold den til ren information. Kommuniker ikke i følelser, men kun praktik.

Er du bekymret for børnene, skal du selvfølgelig søge hjælp til at få lavet en aftale omkring børnene, som du og børnene kan være trygge ved.


2. Brug dit netværk. Tal med de mennesker omkring dig som du stoler på. Aftal med dem at de "dækker" dig ind i den første tid. Det kan betyde at de tager sig af dig og står til rådighed på skift i den første tid. Måske kan du låne en seng eller en sofa, så du ikke er alene. Husk når man er i krise, har man brug for at tale om sin krise. Man har brug for gang på gang at tale det der er sket igennem. Det er helt normalt. Ræk ud og bed om hjælp. Du er ikke alene.


3. Læs en masse om emnet og bliv klogere på hvad du har været igennem. Ved at læse om emnet psykisk vold og destruktive relationer, kan du få indsigt i at der er begreber for de oplevelser du har været igennem og at det ikke er din skyld. Det du til gengæld har ansvar for er at komme videre og blive styrke dig selv. Tage ansvar for dit eget liv og evt. dine børns liv.


Ved at få en forståelse for hvad du har været udsat for, kan forebygge at du ender i den samme type forhold igen.


4. Skriv episoder ned hvor din partner har haft vredesudbrud. Skriv ned hvordan du er blevet kritiseret og nedgjort. Skriv ned hvad din partner har sagt. Få det ned sort på hvidt.


5. Skriv ned hvordan du var inden du kom ind i det destruktive parforhold. Hvilke kvaliteter ved dig selv var du glad for og hvad kunne du godt lide at lave. Genfind dig selv.7.590 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page