top of page

Frigør dig fra det destruktive parforhold og bliv styrket.

Opdateret: 20. apr. 2020


Er du i et parforhold hvor du gang på gang får overskredet dine grænser? Du går på æggeskaller af frygt for konsekvensen. Du bliver nedgjort foran andre.

Ser du dine venner og familie mindre og mindre? Giver de udtryk for at de er bekymrede?

Har du ondt i maven, svært ved at koncentrere dig. Humøret svinger og du har let til tårer og kan blive vred og irritabel uden den store grund? Du føler dig konstant udmattet og træt. Orker ikke rigtig noget.


Hvis du er i et forhold som er destruktivt og som er præget af psykisk vold, så kan du nemt have disse symptomer. De ligner lidt stress symptomer, men de kan også komme hvis man er overbelastet og konstant i på vagt. De kan have alvorlige konsekvenser hvis du gang på gang fejer symptomerne under gulvtæppet. Det kan medføre angst, depression og lavt selvværd.


Hvis bare jeg ændrer mig, bliver alt godt!

Har du tænkt at hvis bare du ændrer dig eller gør det bedre, yder lidt mere, så bliver alting som det var engang? Du er ikke alene.

Mange af de kvinder, som jeg møder og taler med i min praksis, har igennem en stor del af deres parforhold, været i tvivl om det ikke bare er dem der er "sensitive", "sippet" "krævende". De har kæmpet med tankerne om at hvis bare de yder lidt ekstra eller ændrer sig, bliver alt bedre.


Dine grænser er simpelthen bare blevet rykket længere og længere væk fra dine tidligere grænser. Måske uden du rigtigt har opdaget det.

Måske har der været perioder eller glimt hvor din partner har været sød, kærlig og opmærksom, forvirret dig. Selvfølgelig for derefter, at vende tilbage til at være kontrollerende, nedgørende og bebrejdende.


Her er nogle gode tips til hvordan du kan få mere indsigt i hvordan du egentlig går og har det.


Her er 3 gode råd og øvelser til at styrke dig selv, igen:

Et af det vigtigste og mest afgørende råd er at arbejde hen imod erkendelsen af, at det forhold som du er i, ikke er godt for dig.

Du fortjener at have det bedre. Hvis du har forsøgt at tale med din partner, forsøgt at løse det, måske har I været i parterapi, uden at det har virket.

Så er det nok på tide at du tænker over hvordan dit liv skal arte sig. Hvad du synes du fortjener og hvilke drømme du har for dig selv og måske dine/jeres børn? Erkendelsen er et vigtigt skridt.

En måde at nå frem til erkendelsen, er ved at søge viden. Du er allerede igang, du læser min blog. Bliv ved og grav dybere.

Viden er magt!


Skriveøvelse:

Skriv ned og beskriv situationer og eksempler på nedenstående spørgsmål. Skriv hvor ofte det sker sjældent, nogle gange, ofte eller meget ofte.

Kalder din partner dig nedgørende ting? Hvilke?

Nedgør din partner dig ved at kritisere måden du ser ud på, dine tanker, dine følelser og dine handlinger? Får det dig til at føle skamfuld, pinlig?

Nedgør din partner dine stærke sider?

Nedgør og ydmyger din partner dig foran andre, når I er sammen med andre? Måske gør han det foran jeres børn?


Skriveøvelse:

Skriv ned hvordan dit selvværd, selvfølelse og din generelle følelse af at have værdi. Hvordan var din selvfølelse da du mødte din partner og hvordan er den så nu?

Beskriv dig selv før du gik ind i forholdet og hvordan er du nu? Har du forandret dig? Er du kommet tættere eller længere væk fra det menneske som du godt kunne tænke dig at være? Går du efter dine drømme eller har du mistet troen på at det kan lade sig gøre? Er du blevet mere indelukket? Hvordan har dit netværk ændret sig?


Når du har lavet dine skriveøvelser, så læs dem igennem og tænk på at hvis det var din datter, din søn, din gode veninde eller ven, som gennemgår det du har skrevet ned, hvad ville du sige til dem? Hvilke råd ville du give dem?


Husk at du har muligheden for at få det godt og styrke dig selv ved at tro på at du har værdi, fortjener at have det godt. Du har styrker som du skal genfinde igen så du kan begynde at sætte sunde grænser for dig selv og dermed genopbygge troen på dig selv. Der er en anden vej, du skal bare selv gøre arbejdet for at nå derhen.


Har du spørgsmål eller vil du gerne vide mere om dette tema så skriv til mig blegvad@protonmail.com eller følg mig på min facebookside klik her1.260 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page