top of page

Hvordan genopbygger I intimitet i parforholdet?

Opdateret: 20. apr. 2020


For mange af de par, jeg møder i min praksis er intimiteten forsvundet.

Intimiteten bliver ædt op af hamsterhjulets mange forpligtelser, hverdagens rutiner og træthed.

Sex, kys og nærhed kan for mange opleves som en by i Rusland.

De længes tilbage til tiden inden hverdagen tog magten over kærligheden. De længes tilbage til dengang de havde spontan sex midt på dagen - flere gange, dengang de kunne bruger timer på at tale sammen om stort og småt.

De kunne grine og fjolle, uden at skulle tænke på madpakker og vasketøj.


Men er det slut med intimitet, når hverdagen rammer? Er intimitet i langvarige parforhold, i virkeligheden utopi, som begge parter længes tilbage til i stille øjeblikke?


Det behøver det ikke være!


Her er et par gode råd og fif til, hvordan I får genskabt intimitet i jeres parforhold:

Første skridt er tid og prioritering. Tid. og Prioritering. Jeg siger det lige igen. Tid. Og Prioritering. Det vil sige, at det er nødvendigt at få skabt nogle lufthuller, hvor I har mulighed for at få uforstyrret tid sammen. Måske skal børnene have legeaftaler, vasketøjet skal blive liggende, opvasken skal stå urørt osv. Det er vigtigt at tage tid ud til at være sammen med hinanden.


Genopdag hinanden. Det sker ofte i parforhold, at man tror man kender hinanden så godt, at man ikke behøver at spørge, med derimod ved hvad ens partner tænker. Det er en af de største fejl, vi laver i parforhold. Vi tror vi kan "tankelæse". Det er her misforståelserne opstår. Så husk at stille hinanden spørgsmål, vær nysgerrige. Undersøg hvad der ligger bag, hvilke følelser og tanker ligger bag når du gør det og det.


Genopdag hinanden fysisk. Vær nysgerrige på hinandens kroppe, tal om jeres lyster og fantasier. Jeg har i et tidligere blog indlæg skrevet om, hvordan I kan tale om jeres sexliv. Læs den igen her


Her er en øvelse jeg delte i min tidligere blog om sex.


💚

Prøv at sætte tid af, skiftevis lyt og fortæl. Sørg for I ikke bliver forstyrret. Tag jer god tid. Første øvelse – Skiftevis lyt og fortæl. Giv jer god tid. • Hvad betyder sex for mig • Hvilke 5 sanser er mest sexet for mig • Hvad kunne jeg godt ønske mig i mit sexliv • Hvad tænder Mig mest ved Dig.


Første skridt er, at I sætter tid af. Giver jer selv lov til at prioritere tid sammen. Tid til snak. Tid til intimitet. Tid til genopdagelse. Tid til fordybelse. Tid til jer.


God fornøjelse

2.896 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

תגובות


bottom of page